“До края на годината ще предложим на правителствата на България,

...
“До края на годината ще предложим на правителствата на България,
Коментари Харесай

Кралев: До края на годината официализираме кандидатурата за Мондиал 2030

“До края на годината ще предложим на държавните управления на България, Сърбия, Гърция и Румъния да официализират общата ни кандидатура за домакинство на Европейското състезание през 2028 година или Световното състезание през 2030 ”, съобщи спортният министър на България Красен Кралев след срещата си със своите сътрудници от трите балкански страни, която се организира през вчерашния ден и през днешния ден в Национална футболна база Бояна в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вярвам, че през днешния ден направихме следващата значима стъпка по този план, който може да се окаже от историческо значение за страните от Балканите. По време на първата ни среща поставихме една добра основа за взаимна работа. В резултат от диалозите, които организирахме в границите на четиристранната среща на ръководителите на четирите страни, показахме поддръжката от най-високо равнище за общата ни кандидатура. Днес се обединихме към общ текст на меморандум за съгласие сред четирите държавни управления, с цел да учредим Организационен комитет за издигане на кандидатура за Мондиал ’30 и Евро ’28 ”, сподели Кралев на конференцията след четиристранната среща през днешния ден.

В срещата взеха присъединяване представители на Спортните министерства на четирите страни – министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей, както и представители на четирите Футболни федерации – президентът на Румънския футболен съюз Разван Бурлеану, изпълнителният секретар на футболната федерация на Гърция Алексис Дедес и вицепрезидента на Сръбската футболна асоциация Марко Пантелич.

“След дълги полемики имаме подготвен вид за текст на меморандум, който ще бъде финализиран до петък, като задачата е той да бъде подписан, откакто мине съответните процедури за одобрение в четирите страни на идната срещна в Солун на 12 април. Също тогава всяка страна ще показа съответен проект и съответен ангажимент всяка страна с какви игрища разполага и може да построи. Целта е да предложим до края на годината да официализираме кандидатурата за двете шампионати. След като взето това решение, бихме могли да приказваме за именна на членове на Организационния комитет. В момента сме на стадий на изследване на опциите четирите страни да излязат с сходна кандидатура ”, добави Кралев.

“Ние обменихме много данни и информация за това всяка страна с каква инфраструктура разполага и какви благоприятни условия има да предложи като градове и игрища, само че към момента е рано да приказваме за това. Повече ще обсъждаме тези въпроси на идната ни среща в Солун ”, сподели още спортният министър. На конференцията стана ясно, че планът за кандидатурата може да включва построяването на четири нови стадиона с потенциал до 40 хиляди фенове, като те ще бъдат разположени в четири града – София, Пловдив, Варна и Бургас, като към този момент са извършени срещи с кметовете на въпросните градове. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР