До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване

...
До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване
Коментари Харесай

Четирима министри бранят европарите за магистрала Струма в Брюксел

До края на годината ще бъде утвърден формулярът за кандидатстване за финансирането на лот 3.1 и 3.3 от автомагистрала " Струма " от Европейската комисия.

Това е било обявено на провелата се в Брюксел среща с европейските комисари по районна политика Корина Крецу и по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела с министрите на превоза Ивайло Московски, на районното развиване Николай Нанков, на околната среда Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова, оповестиха от пресцентъра на транспортното министерство в понеделник.

По време на срещата е било показано процедурното осъществяване на плана.

" Управляващият орган на оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " поема ангажимент да прегледа и съгласува апликационната форма за лот 3.2 - секторът сред Крупник и Кресна, в оптимално къси периоди и да я изпрати навреме за утвърждение от Европейска комисия ", е споделил министър Московски след края на диалозите с двамата еврокомисари.

За да се спазят всички периоди, специалистите от Агенция " Пътна инфраструктура " би трябвало да приготвят формуляра за кандидатстване за финансирането до края на януари 2018 година, е допълнил той.

Московски е коментирал, че изборът на вид за осъществяването на най-сложния сектор на автомагистралата, дава убеденост, че няма да бъдат изгубени обезпечените средства за построяването на автомагистралата от оперативна стратегия " Транспорт ".

В края на годината се чака европейските комисари Корина Крецу и Кармену Вела да посетят България, с цел да се срещнат на място с напредъка по плана за създаване на автомагистрала " Струма ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР