До края на годината се очаква да приключи ремонтът на

...
До края на годината се очаква да приключи ремонтът на
Коментари Харесай

Нови модели за финансиране на културните институции предвижда програмата на ГЕРБ-СДС

До края на годината се чака да завърши ремонтът на постройката на Певческо сдружение " Ангел Букорещлиев " в Пловдив. Това стана ясно при следващото посещаване на кмета Костадин Димитров в залата в подножието на Сахат тепе. Диригентът и ръководител на сдружението Илиян Тиганев, който управлява и персонално взе участие в дейностите по възобновяване на близо 100-годишната постройка, описа детайлно за поддръжката, която получава от институции и компании.
 
Костадин Димитров, който е втори в листата на ГЕРБ-СДС за предварителните избори, напомни, че един от моторите за това възобновяване на постройката е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Впечатлен съм от силата, вдъхновението и упоритостта, с които Илиян Тиганев работи освен за възобновяване на постройката, само че и за развиването на културата в нашия град, уважавайки предишното и традициите ", съобщи кметът на Пловдив.
 
Пианистът и диригент Илиян Тиганев е 13-ти в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС от гражданската квота. Под негово управление хорът реализира огромни триумфи в страната и чужбина. Илиян Тиганев е притежател на стипендия за достижения в областта на културата, на награди от национални и интернационалните състезания. " Време е България да зазвучи в един темп – ритъмът на просвета и напредък ", показа Илиян Тиганев.
 
ГЕРБ подсигурява изработването на характерни модели за финансирането в другите културни институции – театри, опери, филхармонии, както и нов Закон за меценатството, който да подтиква бизнеса да подкрепя културата, съобщи Костадин Димитров.
 
На изборите на 27-ми октомври ГЕРБ-СДС е с № 18 в бюлетината.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР