До края на годината се очаква България да получи първото

...
До края на годината се очаква България да получи първото
Коментари Харесай

Добри новини: Пеканов обяви кога ще получим първия транш по ...

До края на годината се чака България да получи първото заплащане по Плана за възобновяване. Това заяви отрасловият вицепремиер Атанас Пеканов.

Първият транш се чака да е към 2,7 милиарда лв.. Пеканов разяснява тематиката в Националния STEM център, където посрещна генералния шеф на Работната група за възобновяване и резистентност на Европейската комисия - Селин Гауер.

Центърът е финансиран по Плана за възобновяване, като в него ще бъдат построени 5 лаборатории с високо софтуерно съоръжение за образование на учители и възпитаници, съобщи NOVA. Проeктът включва и основаване на 2240 учебни STEM центрове.

„ Тук ще бъде центърът на бъдещите системи от STEM центрове в страната ни, където ще се случва координацията, подготовката на бъдещи фрагменти - както младежи, възпитаници, студенти, по този начин и на учители. Тук ще се оформя наличието, което ще се употребява в цялата страна. По този метод ще подсигуряваме, че България по-добре ще употребява пoтенциала си, ще може да употребява човешкия си капитал ”, сподели Атанас Пеканов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР