До края на годината няма да започне ремонтът на емблематичната

...
До края на годината няма да започне ремонтът на емблематичната
Коментари Харесай

Къщичката на спирка Вишнева няма да бъде ремонтирана поне до края на годината

До края на годината няма да стартира ремонтът на емблематичната къщурка на спирка " Вишнева " в столичния квартал Лозенец. Припомняме, че покривът и част от главната структура на къщичката горяха в средата на лятото. Сградата е културна полезност и от общината дадоха обещание да я възстановят в достоверния и тип.

Какво се случва три месеца след пожара - споделя Боряна Черганова.

На 19 юли тази година покривът на къщичката на спирка " Вишнева " пламна. Три месеца по-късно към момента не е открит причинителят, не е почнал и обещаният от общината ремонт.

Харалампи Гергинов от Столичен електротранспорт изясни, че има законови процедури, които би трябвало да се спазят наложително.
" Това, че сме общинска конструкция не ни разрешава да нарушаваме закона. Срокове си има за издаването на визата, периоди си има за издаване на разрешителното за градеж. "
За да може да презимува и да изчака административните процедури, къщичката е покрита е обезопасена. Но всичко това е краткотрайно решение.

Иво Василев, Столичен електротранспорт: Обезопасена е сносно срещу влизане на външни лица, срещу дъжд от горната страна е поставено краткотрайно було, доколкото може да се обезопаси в една гора. Голяма част от пътя е изминат, на следващия ден, краят на месеца е срокът, в който компанията, която проектира реконструкцията и възобновяване би трябвало да е подготвена със своя план, който по-късно към този момент ще се съгласува и след съгласуването му се афишира конкурс за избор на компания, която ще извърши строително-монтажните работи.
До края на годината се чака да бъде определена компанията, която ще възвърне достоверния тип на постройката. Тя би трябвало да е лицензирана за планове на здания, които са монументи на културата. Всичко това също ще би трябвало да е в съгласие с Националния институт за недвижимо културно завещание. По предварителни сметки ремонтът ще коства не по-малко от 50 хиляди лв..

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР