До края на годината на българския пазар ще бъдат пуснати

...
До края на годината на българския пазар ще бъдат пуснати
Коментари Харесай

Пускат бездимни цигари на българския пазар

До края на годината на българския пазар ще бъдат пуснати бездимни цигари, стана ясно по време на семинар „ Тютюнът среща нововъведението “.

Една от огромните тютюневи компании Philip Morris е в процедура по регистрация на продукта си IQOS в България и чака тя да завърши до края на октомври. След това ще стартира предлагането на новаторското устройство в комерсиалната мрежа.

IQOS се състои от зарядно и холдер за пушене, в който се слагат специфични стикове от мощно пресован тютюн. При тази технология тютюнът не изгаря както при елементарна цигара, а единствено се нагрява. По този метод не се образува пепел, няма аромат и пушек, а пушачът издиша само лека пара. От компанията настояват, че когато тютюнът единствено се нагрява без да изгаря, нездравословните субстанции се понижават с до 90%.

„ В момента устройството се употребява от над 3 млн. консуматори допълнително от 30 страни от целия свят “, съобщи Пьотр Козаревич, районен шеф на Philip Morris за Европа, отговарящ за научно-изследователската активност.

Все още не е ясно точната цена, на която бездимните цигари ще се оферират у нас, само че в прилежащи страни като Гърция и Румъния, устройството се продава на цени от 70 до 100 евро. За българския пазар цената ще е по-ниска, а кутия със специфичните парчета тютюн ще коства колкото кутия цигари, увериха от компанията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР