До края на годината Китай планира да осъществи космически старт

...
До края на годината Китай планира да осъществи космически старт
Коментари Харесай

Китай планира да осъществи първия биологичен експеримент на Луната

До края на годината Китай възнамерява да реализира галактически старт на лунния си уред "Чанъе-4 ", който би трябвало да направи меко кацане на противоположната страна на Луната. Междупланетната станция ще засади на повърхността й семена от картофи и други растения, предава ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
"Озеленяването " на естествения сателит на Луната е планувано в границите на опита "Лунна мини-биосфера ". За реализирането му на Луната ще бъдат доставени в специфични оловни капсули семена от картофи, от родственика на зелето Арабидопсис талиана, а също по този начин и яйца от копринена пеперуда. Специално откритите камери за видеонаблюдение ще проследят покълването на семената и ще предават записите на китайска лаборатория на Земята.
Мисията на лунния уред "Чанъе-4 " е един от най-амбициозните галактически планове на Китай за тази година. Очаква се междупланетната станция да откри връзка със Земята посредством ретранслатор в точката на Лагранж. В състава на "Чанъе-4 " са включени автоматизирана лунна станция и луноход, който ще бъде употребен за геоложки изследвания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР