До края на годината и през първите дни от новата

...
До края на годината и през първите дни от новата
Коментари Харесай

И снегът е вече тук - очакват се валежи в Северна България и в планините

До края на годината и през първите дни от новата времето ще бъде много динамично. В неделя облачността ще е най-вече забележителна. Сняг ще вали в Северна България и в планините, където ще се образува и снежна завивка. Ще духа сдържан северозападен, в Източна България до мощен североизточен вятър.
В Североизточна България и Предбалкана ще има условия за навявания. Максималните температури ще са сред 0 и 5 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и едва ще се увеличи.
Жълт код е разгласен за 8 области в Северна България. Предупреждението за предстоящи превалявания от сняг е в действие за областите Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези региони ще се образува снежна завивка сред 5 и 10 см, в регионите, най-близо до Стара планина - до 15-20 см. С вятъра по проходите ще има навявания. За останалите пет области с сигнален код - Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен, синоптиците предвиждат виелици и навявания. Ще духа мощен север-североизточен вятър, чака се снежната завивка да доближи 5-7 см.
Над планините облачността ще забележителна с валежи от сняг, по-съществени в Стара планина. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 м към минус 5 градуса, на 2000 м - минус 11 градуса.
По Черноморието облачността ще е променлива. В северните региони дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 3-6 градуса, температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР