До края на годината България трябва да прекрати мерките в

...
До края на годината България трябва да прекрати мерките в
Коментари Харесай

ЕК настоява до края на годината България да прекрати мерките за енергийна подкрепа

До края на годината България би трябвало да приключи ограниченията в поддръжка на енергетиката, които са в действие, и по-късно да насочи спестените в следствие средства за понижаване на бюджетния недостиг. Това се съдържа в рекомендациите на Европейската комисия, които са част от пролетния пакет на Европейския учебен срок, заяви БНР. Страната ни би трябвало да предприеме тези ограничения през 2023 и 2024 година

В случай на нужда от ограничения при увеличението на цените на възобновимата сила, би трябвало да се подсигурява, че те ще са ориентирани към отбрана на уязвимите семейства и компании, че ще са финансово търпими и че резервират самодейностите за икономисване на сила. България би трябвало също по този начин да понижи зависимостта си от изкопаеми горива и да форсира прехода към чиста сила посредством по-бързо разрастване на възобновими енергийни източници. Същевременно би трябвало да бъде повишен потенциалът на хранилищата за по-голяма еластичност на енергийната система. Брюксел поучава да засилим инфраструктура на газовата мрежа и да подобрим ръководството ѝ посредством съгласуваност и въвеждане на " умни " детайли. Трябва и да продължат напъните за повече взаимна съгласуваност със прилежащите страни.

Комисията предлага също България да подсигурява ефикасна конструкция на ръководство и да ускори административния потенциал за бързо и сполучливо използване на националния проект за възобновяване и резистентност. Необходимо е бързо привършване на главата за механизма REPowerEU, с цел да стартира по-бързо неговото използване. Нужно е и бързо използване на стратегиите по кохезионната политика. За да бъде насърчена енергийната успеваемост, е належащо ускорение на реновирането на постройките и справяне с енергийната беднотия. От Комисията предлагат поощряване на нови решения в областта на топлофикацията и устойчивия градски превоз, както и ускорено развиване на железопътната конструкция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР