До края на годината 37 деца, пострадали при катастрофи, ще

...
До края на годината 37 деца, пострадали при катастрофи, ще
Коментари Харесай

37 деца, пострадали при катастрофи ще бъдат подпомогнати със средства от Червения кръст

До края на годината 37 деца, потърпевши при произшествия, ще бъдат подкрепени със средства за тяхното лекуване или възобновяване, събрани в Националния дарителски фонд към БЧК.

Сред потърпевшите деца има 2, които са с доста тежки пострадвания и 8 с тежки пострадвания.

Инспектор Мария Ботева от Групово дело " Национална полиция “ съобщи:

" За всяко едно от децата, което ще бъде подкрепено, парите не биха били задоволителни да подкрепят в цялостна степен възобновяване на децата. Но все пак това е една извънредно огромна поддръжка. Няма област, в която да няма потърпевши деца. Тези с доста тежки и приблизително тежки повреди са от Русенско, от Врачанско, по принцип са разпратени предложения и към родителите и лицата, които поставят грижи за децата. Но единствено 37 досега на разглеждането на тези заявки са декларирали публично своето предпочитание децата им да бъдат подкрепени “.

Фондът  към БЧК е основан през 2005 година и от този момент са подкрепени 893 деца.

Статистиката на Пътната полиция демонстрира, че най- постоянно починалите при произшествия са поради осъществена неправилна маневра от страна на водача, а причина за ранените при произшествия е най-често превишената скорост.

Най-голяма част от децата, който стават жертва от злополука или са били ранени, са били пасажери в колите, споделиха още от Пътната полиция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР