До края на годината 100% от земеделските и горски територии

...
До края на годината 100% от земеделските и горски територии
Коментари Харесай

Земеделските и горски територии ще са с кадастрални карти до края на 2019 г.

До края на годината 100% от земеделските и горски територии в страната ще бъдат покрити с цифрови кадастрални карти. Това заяви заместник–министърът на районното развиване Валентин Йовев по време на конференция по случай международния Географска информационна система ден, който у нас се провежда от " Географска информационна система Алианс ".

Продължава и работата по кадастралните карти и регистри на урбанизираните територии. Към момента такива имат всички регионални градове, общинските центрове, обитаемоте места по Черноморието, както и всички национални курорти – на всички места, където има многолюден цивилен оборот, сподели Йовев.

Обявени са публични поръчки за разработване на кадастрална карта на още над 256 по-малки обитаеми места.

" Сред главните цели на държавното управление е да осигурим на бизнеса и популацията в България прецизни и подробни данни в региона на градоустройството, строителството и развиването на инфраструктурата ", сподели Валентин Йовев.

Той акцентира, че кадастърът от дълго време се е трансформирал в нужда за доста браншове - пазарът на недвижими парцели, териториалното и устройствено обмисляне, инфраструктурата, опазването на околната среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР