До края на годината 100% от земеделските и горски територии

...
До края на годината 100% от земеделските и горски територии
Коментари Харесай

Покриват всички гори с кадастрални карти до края на годината

До края на годината 100% от земеделските и горски територии в страната ще бъдат покрити с цифрови кадастрални карти. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев по време на конференция по случай Световния Географска информационна система ден.

Той уточни, че досега кадастрални карти и регистри на урбанизираните територии имат всички регионални градове, общинските центрове, обитаемоте места по Черноморието, както и всички национални курорти. Обявени са и публични поръчки за разработване на кадастрална карта на още над 256 по-малки обитаеми места.

По думи на Йовев задачата е да се обезпечат подробни данни в региона на градоустройството, строителството и развиването на инфраструктурата.
 Покриват 96% от територията на страната с кадастрална карта до края на 2019 година
Покриват 96% от територията на страната с кадастрална карта до края на 2019 година

Изграден е кадастър за всички регионални центрове

Като приоритет в работата на районното министерство той посочи даването на административни услуги на хората посредством Кадастрално-административната осведомителна система когато и да е и място и посредством разнообразни устройства.

Йовев уточни, че се работи по построяването на многофункционален кадастър, който ще подтиква капиталовите и бизнес процеси у нас. Предвижда се и и зграждането на мрежа от разпределени виртуални Центрове за възобновяване след повреда (Disaster Recovery), които ще съхраняват данни, позволяващи бързото възобновяване на работата на наранени осведомителни системи.

Световният Географска информационна система ден у нас беше публично открит от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков. Той акцентира основната роля на Географските осведомителни системи за развиването на разнообразни браншове на стопанската система. По негови думи те са инструмент за взимане на осведомени, виновни и значими политически решения на държавно и локално равнище.

Желязков подсети и че тази година Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията е приключило огромен Географска информационна система план " Единна осведомителна точка " , където са събрани огромен брой данни за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура на страната.
 62% от територията на България към този момент е покрита с кадастрална карта
62% от територията на България към този момент е покрита с кадастрална карта

До 2019 година доближаваме 96% покритие, дава обещание властта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР