До края на днешния състезателен ден от Ролан Гарос предстои

...
До края на днешния състезателен ден от Ролан Гарос предстои
Коментари Харесай

Време за 1/8-финали: Джокович срещу изненадата на турнира и шоуто Алкарас - Музети

До края на днешния спортен ден от Ролан Гарос следва да научим имената на всички тенисисти при мъжете и при дамите, които ще си резервират билет за втората седмица на шампионата. Още на следващия ден пък ще бъде обещано начало на осминафиналните борби в Париж, като програмата за конфликтите е към този момент налице и са ясни началните часове на срещите в неделния ден.

В дневната сесия на централния корт " Филип Шатрие " за пръв път през тазгодишното издание на конкуренцията феновете ще могат да видят в игра двамата съществени любимци за трофея от Откритото състезание на Франция в лицето на Карлос Алкарас и Новак Джокович. Първи в опит да продължи към финалната осмица в надпреварата ще забележим сърбинът, който ще има задачата да се изправи против една от огромните изненади в Париж, а точно международния номер 94 Хуан Пабло Варияс, който се изяви като истински гладиатор, печелейки всеки от трите си дуела до момента в пет сета, с цел да си обезпечи опция за дебютен път в своята кариера да премери сили с двукратния първенец във френската столица.

Непосредствено по-късно на корта ще излезе Карлитос, който ще има извънредно сложната задача да срещне намиращия се в страхотна форма Лоренцо Музети, от който загуби при единствения им към този миг конфликт на равнище АТР, явил се финалът в Хамбург през предишния сезон, когато италианецът завоюва първата от двете си трофеи в кариерата. Още в игра на останалите тенис арени ще забележим и вицешампиона от 2021-ва година Стефанос Циципас, както и олимпийският сребърен медалист Карен Хачанов, който преследва класиране на трети следващ четвъртфинал в Големия шлем.

При дамите пък най-силно се откроява конфликтът, противопоставящ носителки на " мейджър " титли Слоун Стивънс и Арина Сабаленка, на които уредниците отредиха да са във вечерната сесия на " Филип Шатрие ", като за първи път през тази година считаният за най-съществен мач за деня на Ролан Гарос е предназначен на дамите. Сред останалите звезди на нежния пол, чиито изяви ще следим в утрешния ден, са още някогашната подгласничка Анастасия Павлюченкова, както и Елина Свитолина и Дария Касаткина, които се изправят между тях.

Програмата за Ден 8 на Ролан Гарос:

Корт " Филип Шатрие " (начало 12:00 часа): 

1. Анастасия Павлюченкова - Елизе Мертенс

2. Новак Джокович - Хуан Пабло Варияс (не преди 13:30 часа)

3. Карлос Алкарас - Лоренцо Музети

4. Слоун Стивънс - Арина Сабаленка (не преди 21:15 часа)

Корт " Сюзан Ленглен " (начало 12:00 часа):

1. Карен Хачанов - Лоренцо Сонего

2. Каролина Мухова - Елина Авенасян

3. Елина Свитолина - Дария Касаткина

4. Себастиан Офнер - Стефанос Циципас (не преди 17:30 часа)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР