До края на деня влиза забраната за влизане на руски

...
До края на деня влиза забраната за влизане на руски
Коментари Харесай

До края на деня влиза забраната за влизане на руски автомобили у нас

До края на деня влиза възбраната за влизане на съветски коли у нас. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.
Прочетете още
" Има поредност совалки сред България и Австрия. Трябва да ги разделим на политически и професионални. Моето посещаване беше напълно в професионален аспект като изложихме нашето виждане за това, до каква степен сме подготвени. Ние сме подготвени на 100% професионално, като професионален аспект. Нямаме разлики с сътрудниците от Австрия. Изцяло решението очевидно ще бъде политическо ", уточни Златанов

" По всички професионални аспекти ние имаме прогрес и решението ще бъде политическо и допускам, че се дължи на вътрешнополитически проблеми. Ние сме подготвени да влезем напълно, като  " Гранична полиция ", " Митница " и така нататък Издържали сме всички инспекции и през миналата година. Всичко е наред ", добави Златанов.

50% нарастване на мигрантския напън, регистрират още от " Гранична полиция ".

" Тази година имаме рекорден мигрантски напън. Има нарастване по отношение на предходната година с 50% на база първите девет месеца. През летните месеци достигахме 1500 души недопуснати за денонощие. В момента са към 500 недопуснатите за денонощие с помощта на затегнатите ограничения и положителната съгласуваност с турските ни сътрудници. Това е голяма численост хора ", сподели в утринния блок " Денят стартира " основен комисар Антон Златанов – шеф на Групово дело „ Гранична полиция “.

Той акцентира, че България механически и прохесионално е изпълнила всички критерии за влизането в Шенген и решението се чака да бъде чисто политическо. Австрия, която постанова несъгласие на България и Румъния за влизането в безграничното пространство, е обект на поредност от политически совалки.

" Миналата седмица беше министъра на външните работи във Виена, пътувах и аз, след това заместител министъра на вътрешните работи, следва и министър председателят да отиде на 4 октомври. Нямаме разлики с сътрудниците от Австрия чисто професионално за защитата на границите. Явно решението би трябвало да е политическо ", акцентира гл. комисар Златанов.

" Аз видях няколко забавни статистики. Пътят на мигрантите от Азия към Европа се дели на три маршрута - Източноевропейски, Централен и Западноевропейски. Източноевропейският, през Балканите, е едвам 10-15% от целия мигрантски поток. Основният проблем е по море - през Гърция и Италия - от там 75 - 80% от мигрантите се придвижват. Балканският път настрана не е единствено през България. Статистиката на Австрия демонстрира, че предходната година 123 000 мигранти са достигнали до страната без регистрация. Тоест в страните, през които са минали до там, не са били хванати. Тази година досега са 43 000 души. Тоест имаме прогрес по професионалните аспекти ", сподели Златанов.

Шефът на " Гранична полиция " съобщи, че съвсем всеки ден има рискови произшествия на границата - преследвания, непокорство на водачи на моторни транспортни средства, пренасящи с мигранти.

Той акцентира, че е праволинеен във връзка с сътрудници, изпълняващи недобросъвестно дилемите си.

" Миналата седмица заловихме наш сътрудник, чиновник на гранична полиция, съдействуващ трафика на мигранти. Заловен е в почивен ден наоколо до граничната зона в случай, че работи в София. Не е бил самичък. Нямаме никаква приемливост към такива прегрешения. Няма канали с държавна поддръжка по този мотив. "

" Готови сме да влезем напълно в Шенген като Гранична полиция. Правим самооценки и инспекции и всичко е наред. При въздушните граници да вземем за пример можем да работим по шенгенските способи и правила още от на следващия ден.
Един път би трябвало да се изясни какво следим. Стоим доста добре по три индикатора. Ограда, механически уреди зад нея - сензорни линии, видеонаблюдение, термално наблюдаване и човешки фактор ", добави Златанов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР