До края на деня ще стане ясно ще повдигне ли

...
До края на деня ще стане ясно ще повдигне ли
Коментари Харесай

До края на деня става ясно дали ще повдигнат обвинение на полицая, прострелял заподозрян при акция

До края на деня ще стане ясно ще повдигне ли прокуратурата обвиняване на полицейския чиновник, който през вчерашния ден простреля обвинен по време на полицейска акция. Това сподели представителят на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев.

Решението на прокуратурата ще зависи от назначените експертизи, като диапазонът е от неизбежна защита до възможен предумисъл. Христо Кръстев разяснява, че сигурно не може да се приказва за директен предумисъл, защото има очевидци, които са споделили, че полицейският чиновник, който е 33-годишен и има голям брой награди, е създал предупредителни изстрели и няколкои пъти е извикал: " Стой! Полиция, ще изстрелвам ".

Това, което ще се обяснява, е мястото, на което е попаднал патронът, дали е можело да бъде предотвратена гибелта, като за тази цел са назначените експертизи.

Първоначалните експертизи са открили, че двамата полицейски чиновници не са използвали алкохол или опиати, само че на служителя, за който се допуска, че е създал изстрела, е взета и кръвна проба.

Иззети са видеозаписи, разпитани са очевидци, в това число и двете арестувани момчета, които са били дружно с умрялото момче. Те към този момент са с повдигнати обвинявания за обир и следва прокуратурата да изиска тяхното непрекъснато задържане.

От държавното обвиняване не изключиха и въобще да не бъде повдигано обвиняване, в случай че при безспорна нужда е създаден съдбовният изстрел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР