До края на декември работниците или служителите трябва да представят

...
До края на декември работниците или служителите трябва да представят
Коментари Харесай

До края на декември може да ползваме данъчните облекчения за деца чрез работодател

До края на декември служащите или чиновниците би трябвало да показват нужните документи пред своите работодатели по главното трудово правно отношение, в случай че желаят посредством тях да употребяват данъчните облекчения за деца.

Това осведомят от Националната организация за приходите, разяснява Българска телеграфна агенция.

Две са декларациите за прилагане на данъчното облекчение - за деца по член 22в и данъчното облекчение за деца с увреждания по член 22г от Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Отпадна условието за показване на писмена декларация от другия родител, че той няма да употребява данъчното понижение. Дадена е опция двете облекчения - за деца и за деца с увреждания, да се употребяват от двамата родители, когато приходите на единия не са задоволителни, с цел да употребява облекченията в цялостен размер. В тези случаи разликата може да се употребява от другия родител посредством подаване на годишна данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ. Чрез шеф могат да се употребяват и други типове данъчни облекчения, напомнят от приходното ведомство.

Данъчните облекчения за деца с увреждания дават опция сумата от годишните данъчни основи да се понижи с 2000 лева за развъждане на дете с 50 или с над 50 на 100 тип и степен на увреждане. Към формуляра се ползва копие от годно решение на ТЕЛК/НЕЛК, напомнят от Национална агенция за приходите.
Данъчното облекчение за деца (по член 22в от ЗДДФЛ) понижава сумата по годишната данъчна основа според от броя на децата: с 200 лева за едно дете до 18 г.; с 400 лева - за две деца; или с 600 лева - за три или повече деца, ненавършили пълноправие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР