До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по

...
До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по
Коментари Харесай

Пускат движението по бул. Тодор Каблешков до края на август

До края на август ще бъде пуснато напълно придвижването по столичния бул. " Тодор Каблешков " в сектора сред бул. " България " и " Луе Айер ". Това разгласи пред БГНЕС зам.-кметът по публично строителство в Столичната община инж. Ангел Джоргов по време на ревизия на ремонтните действия на северното платно, в сектора сред " Луи Айер " и " Костенски водопад ".

Той съобщи, че евентуално в четвъртък ще стартира асфалтирането на пътното платно и на велоалеята , което съгласно него ще отнеме към 10 дни. След това булевардът ще бъде отворен в цялостен профил сред " България " и " Луи Айер ".

Джоргов изясни, че велоалеята ще бъде асфалтирана и по нея краткотрайно ще се движат пешеходците, до момента в който се ремонтират тротоарите.
 Пореден новоремонтиран бул. в София се нуждае от нов ремонт
Пореден новоремонтиран бул. в София се нуждае от нов ремонт

" Тодор Каблешков " се нуждае от нов ремонт

Той увери, че ще бъдат възобновени дърветата, които бяха отсечени поради ремонта на тротоарите.

" Предвидено е засаждане както тук на " Тодор Каблешков ", по този начин и на " Коперник ", по този начин и на всички други места, където е планувано засаждане на дървета. Това ще стане през месеците октомври и ноември, когато времето разрешава " , разясни зам.-кметът.

Джоргов добави, че поправки действия текат и на " Гоце Дечев ", в сектора сред " Петко Ю. Тодоров " и " Костенски водопад ", само че той е по линия на " Софийска вода ". Очаква се този ремонт да завърши до началото на септември и придвижването там да бъде пуснато в края на месеца.
 Снимка 543312
Източник:

Той уточни и че на следващия ден се възвръща придвижването по новоремонтирания сектор на " Николай Коперник ", в сектора сред " Шипченски проход " и " Гео Милев ".Ще бъде възобновен и рейс 72, който ще върви по нормалния си маршрут.

Джоргов уточни, че към този момент е почнало и построяването на тротоарите на ул. " Алабин " и акцентира, че и там са се появили непредвидени инженерни мрежи на " Княз Борис I " и на " Алабин ", само че казусът към този момент е решен.

По негови думи през октомври или ноември ще бъде възобновено придвижването в сектора сред бул. " Витоша " и пл. " Македония ", като след завършването на дейностите там ще стартират работа в ухото на трамвай 5 при Съдебната палата.
 Снимка 543311
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР