До края на април ще бъдат приемани проекти по няколко

...
До края на април ще бъдат приемани проекти по няколко
Коментари Харесай

Рибарите могат да кандидатстват за евросубсидии до края на април

До края на април ще бъдат одобрявани планове по няколко от ограниченията на оперативната стратегия за морско дело и риболовство.

Това сподели през днешния ден във Варна Захари Табаков, специалист в Управляващия орган на програмата, представен от Българска телеграфна агенция. За евросубсидии могат да аплайват както физически лица, по този начин и еднолични търговци и компании. Проектите могат да са за преправка на улов, директна продажба, закупуване на машини за подбиране на улова на борда на кораба, за пакетиране, обезпечаване на профилирани транспортни средства или на ледогенератори за предпазване на стоката.

Акцент за програмата към този момент е и селектирането на улова на риболовците, като концепцията е нежеланият да може да бъде преработван и оползотворен, а не унищожаван. По програмата ще бъдат давани средства и за закупуване на селектиращи уреди, с цел да не се стига въобще до нежелателен улов.

Бюджетът по мярката "добавена стойност, качество на продуктите и потребление на нежелания улов " е 3 505 388 лв., изясни Табаков. По думите му ще бъде одобряван по един план на претендент. Минималната сума е 2 000, а оптималната - 200 000 лв.. По плановете, чийто период за осъществяване би трябвало да е една година, наложително би трябвало да бъде обезпечено съфинансиране, което варира от 20 до 50 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР