До края на 2025 г. в София се очаква да

...
До края на 2025 г. в София се очаква да
Коментари Харесай

Шефът на СОС: До края на 2025 година се очаква София да има нова многофункционална спортна зала

До края на 2025 година в София се чака да бъде построена новата многофункционална спортна зала „ Слатина “, която ще бъде изграждана благодарение на публично-частно партньорство.

 

На конференция ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заяви детайлности към плана и разгласи, че той ще бъде финансиран от Фонда за стабилно градско развиване и инвестиция от страна на баскетболния клуб „ БУБА Баскет “.

Залата ще дава място за тренировки и спортни прояви, само че за избрани часове ще бъде отворена и за безвъзмезден спорт за софиянци, стана известно от думите на Георгиев.

„ Даваме опция на децата “, уточни той и акцентира значимостта на спортната инфраструктура за развиването на града, съобщи Българска телеграфна агенция.

Георги Георгиев разгласи още, че Столична община е предоставила срочно право на градеж от 30 години, след който период общината ще стане притежател на спортния обект.

Терените в спортното оборудване ще са няколко – две баскетболни стадиони на закрито, няколко по дребни зали за други спортове, измежду които обща физическа подготовка, бокс, битка, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити стадиони, от които ще бъдат отворени напълно за свободно прилагане от жители, планува планът.

Председателят на Столичния общински съвет разгласи още, че цената на плана е 11 200 000 лв. без Данък добавена стойност. Поставените периоди са седем месеца за планиране и 24 месеца за осъществяването на обекта. Георгиев напомни още, че има и други четири спортни обекта в столицата, изграждани на база публично-частно партньорство.

Техническите характерности на плана за създаване на нова спортна зала „ Слатина “ показа проектант Бойко Кадинов.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР