До края на 2023 г ще бъде направена връзка към

...
До края на 2023 г ще бъде направена връзка към
Коментари Харесай

Доизграждат ВиК инфраструктурата в Шуменско

До края на 2023 г ще бъде направена връзка към съществуващата помпена станция „ 1300 " на Лот 2 от новия тръбопровод, сектора от шахта „ Велики Преслав " до помпена станция „ 1300 ". Останалите два сектора, Лот 1 и Лот 3, надлежно от язовир " Тича " до шахта " Търговище " и от Помпена станция „ 1300 " до Напорен водоем " 13000 " в кв. " Дивдядово ", следва да бъдат физически приключени до пролетта на 2024 година

Изпълнението на връзките на новите уреди към съществуващите е обвързвано с комплекс от ограничения и комплицирани хидротехнически мероприятия, влючително потребление на водолази със профилирана инсталация за подводен монтаж и краткотрайно запечатване на отворите. За обезпечаване на безвредни и механически подобаващи условия за осъществяване на строително - монтажните работи, се постанова прекъсване на водоподаването и изсушаване на оборудванията за разнообразни по дълготрайност интервали от време.

При осъществяването на връзката на Лот 2 към съществуващия тръбопровод се постанова спиране на водподаването към гр. Шумен за период до 24 часа. Дейностите вкючват източване на водопровода, изрязване на тръбата и превключване на новия сектор към съществуващия тръбопровод. Преди прекъсването на водоподаването водоемите на града ще бъдат напълнени до оптимален размер.

ВиК - Шумен ще осведоми своите клиенти от гр. Шумен за датата на осъществяване на работите по Лот 2 авансово и ще постави всички старания да понижи оптимално периода на спирането.

Дружеството ще уведоми съответно за осъществяването на връзките на останалите два лота, когато бъде изработен графика за работите, през 2024 година
Заедно с новия тръбопровод ще бъде пусната в употреба и новата пречиствателна станция за питейни води в кв. „ Дивдядово ", за която текат последни съгласувателни процедури за Акт 16.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР