До края на 2021 г. Volkswagen ще представи на европейския

...
До края на 2021 г. Volkswagen ще представи на европейския
Коментари Харесай

VW ще започне да продава новото крос-купе на базата на Polo в Европа преди края на годината

До края на 2021 година Volkswagen ще показа на европейския пазар нов модел. Това е купе-кросоувърът Nivus, който преди този момент дебютира в Южна Америка. Това разгласи на годишната конференция на концерна основният изпълнителен Ралф Брандстщетер.

Според топ мениджъра, новият модел за европейския пазар ще дебютира през втората половина на тази година, а продажбите му би трябвало да започват преди началото на зимата. Както беше обявено по-рано, сглобката на европейската версия на кросоувъра ще бъде правена в дружество в Барселона, Испания.

Volkswagen Nivus за Южна Америка беше показан в Бразилия през май 2020 година Кросоувърът с формата на купе е споделил главните съставни елементи и възли със седана Virtus, който от своя страна е основан на новото потомство Polo.

Кросоувърът е построен на опростена модулна платформа MQB-A0 с предно окачване McPherson и полузависимо задно окачване. В Южна Америка Volkswagen Nivus се предлага извънредно с еднолитров трицилиндров турбо мотор.

На бензин той развива 116 конски сили, а на етанол мощността стига до 128 конски сили. Двигателят е сдвоен с шестстепенна автоматизирана скоростна кутия. Възможно е в Европа гамата мотори да включва и по-мощен 1.5-литров турбо четирицилиндров мотор, произвеждащ 150 конски сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР