До края на 2020 г. ще бъдат монтирани още 100

...
До края на 2020 г. ще бъдат монтирани още 100
Коментари Харесай

Продължава монтирането на филтри на комини на домакинства

До края на 2020 година ще бъдат инсталирани още 100 филтри на комини на семейства в София, които се отопляват на дърва и въглища за възстановяване на качеството на въздуха.

От началото на осъществяването на тази стратегия до момента са инсталирани 494 филтри. Те са в регионите „ Красна поляна " и „ Слатина ". Продължава процеса на монтиране на още 15 филтри, с които общо ще станат 509.

Установено е, че филтрите стопират повече от 80% от фините прахови частици, които се отделят при битовото отопление. Те се инсталират на комините, като се слага един електростатичен електрод, който основава електро-статика и стопира фините прахови частици. За семействата слагането на филтри е гратис. Финансирането се прави от бюджета на общината. Консумацията на филтъра е към 30 вата, което е колкото една електрическа крушка.

Столична община извършва и два огромни плана за замяна на отоплителните съоръжения на дърва и въглища с по-екологични други възможности. По тях се планува да бъдат сменени отоплителните устройства на към 15 000 семейства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР