До къща, построена само от книги, изнесе концерт певецът Валентин

...
До къща, построена само от книги, изнесе концерт певецът Валентин
Коментари Харесай

Валентин Велчев с концерт до къща от книги

До къща, издигната единствено от книги, изнесе концерт артистът Валентин Велчев във врачанското село Челопек. Уникалната сграда се намира в двора на локалното читалище " Огнище 1930 " и там през уикенда се организира Фестивал на книгата, добрините и традициите, чийто специфичен посетител бе Лауреатът на Пирин Фолк. Събитието е подкрепено от Община Враца и Общинския фонд " Култура " под мотото " Да съхраним и разпространяваме културното благосъстояние на с. Челопек ".

Преди да излезе на сцената, носителят на премиите " Певец на годината 2021 " и " Албум на годината 2023 " се включи в приготвянето на миш-маш дружно с кмета на Челопек Тихомир Тошев, а след това получи поздравления персонално и от кмета на Враца Калин Каменов. Валентин Велчев откри рецитала си с трансформиралата се в химн на Северозапада ария на Грета Ганчева " От Враца до Дунава ", а след това продължи и с останалите композиции от дебютния си план " Аз съм Валентин ". Повече от час любимецът люля площада на селото в хороводните си ритми, като множеството присъстващи не се пускаха от хорото на шлагерите " Аз съм Валентин ", " Благословен ", " На нож ", " Пирински орли ", " Наздраве ", " Сватове ", " Татковина ", " Ванга ", а за край извърши на бис още веднъж " От Враца до Дунава ".

След концерта Валентин Велчев раздаде подписи на най-запалените си почитателки върху новия си календар за 2024 година, а кметът дружно с дамите от читалището и съдружие " Книгини " го изненадаха с дарове - ръчно направена статуетка на кукер и копие от книгата на Цветана Евгениева " Челопек - естественият олтар " за историята на оповестеното за първото село на книгата.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР