До гуша ми е дошло да слушам, че изборите, които

...
До гуша ми е дошло да слушам, че изборите, които
Коментари Харесай

Николай Милчев: За Борисов ще гласуват олигарсите, крепостните им и невежите

До гуша ми е пристигнало да чувам, че изборите, които предстоят, са най-важните от всички до момента. Все тая ария се пее, откогато свят светува и избори се вършат. Но тези – в този момент, на 4 април 2021, в действителност са решаващи.

Мога да ги сравня с изборите през деветдесета година. България тръгваше по нов път, по-точно – вкарваха я в новия път, и доста от хората се опасяваха. Аз също се опасявах. Нещо повече – не знаех какво иска ми се случи след ден или след седмица и гласувах за това, което познавах, и за това, в което към този момент бях намерил своето място – за положително или за зло.

Сега е същото. Немалко хора съумяха да се уредят, да се наместят, да свикнат с простотията и лъжата, да треперят над чинията си с каквото там са им отсипали в нея и всяка смяна ги плаши.

Тези хора ще гласоподават за Бойко Борисов, тъй като по този начин не им се постанова да се изправят на пръсти, да поставят старания, с цел да видят, че с изключение на от джипката България може да се ръководи и от сърцето, от мозъка и от бъдещето.

За тях Бойко Борисов е явен – той е техният човек, който няма да ги пипне с пръст, в случай че слушкат и ръкопляскат. И в случай че махат с трогване в профил на пътя. Но единствено в профил...
За тях опцията да видят на премиерския стол просветен, почтен и способен човек, е призрачен сън. Такъв човек ги плаши, той им е зложелател. Враг им е и тъй като с изключение на всичко друго приказва с повече от триста думи.

И забележете – за Бойко Борисов ще гласоподават освен олигарсите и техните крепостни, освен служителите и тяхната рода – за Вожда от Банкя ще гласоподават Сънят, Упоението, Мързелът, Нищетата, Безпомощността, Невежеството.
Последните месеци от джипката той приказва само на тях.

Затова в неделя всички отидете и си „ дайте гласа “. Дайте си гласа, с цел да стане гласът ви диалект, смисъл и вяра! Ако не гласувате, гласът ви ще си остане тон.
Тези избори в действителност са решаващи. След тях пътищата са два – на блатото и примирението или на мъчителното въздигане и прояснение.
Не ни ли омръзна да ни ръководят примитиви, да ни крадат и лъжат, а ние да се прозяваме и да спим?

В неделя не си и помисляйте да спите. Гласувайте, с цел да стане гласът ви вяра.

Николай Милчев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР