До голяма степен сме успели да респектираме тези хора, които

...
До голяма степен сме успели да респектираме тези хора, които
Коментари Харесай

Демерджиев: Успели сме да респектираме каналджиите, за да започнат да използват тайници

До огромна степен сме съумели да респектираме тези хора, които се занимават с тази активност, с цел да стартират да транспортират мигранти с такива тайници, преднамерено пригодени в транспортните средства, до неотдавна нямаше такава процедура. Този извод направи пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след трагичния случай от през вчерашния ден край с. Локорско, при който починаха 18 мигранти. Министърът е в Карлово във връзка 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. 

 

Министърът заяви, че интензивно се правят процесуално -следствени дейности, арестувани са четирима индивида, които имат отношение към случая, и се търси още един човек, които е съумял да премине в Гърция. Ще създадем всичко належащо да обезпечим и него, означи Демерджиев.

 

Второто нещо, което се постанова като извод е, че когато се обръщаме с молба към Народното събрание за помощ, тези молби би трябвало да се чуват, разяснява Демерджиев. По думите му са поискали помощ не за себе си като длъжностен кабинет, а с цел да се оправят с един народен проблем - незаконната миграция. Тази помощ не ни беше дадена, добави той. 

 

Три текста в Наказателния кодекс, които ние подготвяхме като законопроект, не бяха прегледани и в този момент към този момент последствията са налице, сподели още Демерджиев. 

 

Този човек, който стои в дъното на тази скица, има две осъждания, завършили със съглашения по пет месеца отнемане от независимост и той отново е там, отново прави за енти път такова действие, уточни Демерджиев.

 

Според министъра всеки би трябвало да си носи отговорността. В случая отговорността няма по какъв начин да е наша, тъй като ние на два пъти този човек сме го залавяли, на два пъти сме го изправяли пред закона, разяснява министърът.

 

Ако се бяха приели промените, които ние искахме, сега той щеше да е в пандиза и нямаше да сме изправени пред такава човешка покруса, счита Демерджиев. 

 

Тези обстановки са в резултат на това, че в тази ситуация законодателният орган не ни оказа помощ, не оказа помощ на България, счита той и добави: „ ето ви един от заветите на Апостола – да оказваме помощ на народа си и на страната си, а не да търсим тясно партийни ползи и да заобикаляме решението на проблеми, които са национални “. 

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР