До година - две у нас ще има нова промяна

...
До година - две у нас ще има нова промяна
Коментари Харесай

Само във Фрог: След 20 г. затвор и осъдените на доживот ще могат да излязат на свобода

До година - две у нас ще има нова смяна в законодателството в интерес на нарушителите. След 20 години затвор даже наказаните на пожизнен затвор без право на подмяна ще могат да излязат на независимост. Това излиза наяве от изявление на Фрог нюз с авторитетния юрист Людмил Рангелов.
Това значи, че и най-големите изверги, протегнали ръка на човешки живот като Северин и Викторио, рано или късно ще им се даде късмет за свободен живот.

„ Като членове на Европейски Съюз, по този начин или другояче без значение по какъв начин е наказан даден човек, на 20-та година по негово искане или по самодейност на различен орган, съдът ще е задължен да прегледа и да се произнесе по статуса на това лице. Дори то да е наказано на пожизнен затвор без право на подмяна, след 20-та година наказаният ще може да види пред себе си някакви по-добри благоприятни условия за разлика от околните на жертвата. Това ще бъде въведено у нас, защото става дума за европейско условие. Най-много да се забави година-две. Натам вървим “, сподели той.

Във връзка с интернационалните отчети, които сочат, че в България няма господство на закона, Рангелов изясни: Когато от Европа ни споделят, че липсва господство на закона, значи ни споделят: При вас няма същинска страна. Правосъдието е основата на страната. Така е още от древността. Цивилизацията изисква върховенството на закона да се подсигурява. Щом извън получаваме сходни констатация, това значи, че у нас нямаме същинска страна. Имаме квази страна. Това е доста разочароващо.

Има ли ценоразпис в правосъдната система, склонни ли са хората да одобряват корупцията като нещо обикновено и има ли заслужено наказване, четете в рубриката „ Интервю “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР