До година-две ще влязат полуавтоматичните системи за вливания на онколекарства.

...
До година-две ще влязат полуавтоматичните системи за вливания на онколекарства.
Коментари Харесай

Подуправителят на НЗОК разкри защо Глинка Комитов е подал оставка

До година-две ще влязат полуавтоматичните системи за вливания на онколекарства. Става дума за автоматизирани и полуавтоматизирани дозиращи системи. Това разяснява подуправителят на НЗОК Димитър Петров. Той увери, че непрекъснато ще се вършат инспекции при химиотерапиите.

" Целта не е да ограничим медикаментите, а да понижим изхвърлянето на остатъчните количествата след вливането на онкомедикаменти. 20-30 % не се оползотворяват. Това може да се избегне или ръчно, или с полуавтоматизирани системи. Поетапно ще влезе това. По този метод ще се понижат и злоупотребете с тези лекарства, да не се реекспортират " на черно " ", сподели той пред Българска национална телевизия.

Петров разяснява и оставката на шефа на НЗОК Глинка Комитов. " Основно персонални са аргументите за оставката на Глинка Комитов, също така то е проветриво това място, обвързвано с огромно напрежение. Касата работи с стеснен бюджет, постоянно има претенции за повече, в сравнение с може, за хора, които са решили на професионално предизвикателство в областта на здравно обезпечаване, би трябвало да имаш здрави нерви ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР