До една година България ще излезе от икономическата криза, предизвикана

...
До една година България ще излезе от икономическата криза, предизвикана
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: До една година ще излезем от икономическата криза

До една година България ще излезе от икономическата рецесия, провокирана от пандемията.

Това предвижда край Пловдив министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Той изясни, че страната ни стои много по-добре стопански от средноевропейското равнище и даже изпреварва някои страни от еврозоната.

Министърът на стопанската система даде обещание помощ за всички ресторантьори и наранени административно бизнеси, само че занапред ще бъде разисквано с браншовете по какъв начин това да се случи.

Лъчезар Борисов взе участие в първа копка на високотехнологичен цех за алуминиеви профили край Пловдив. Той посочи, че към този момент се поставят специфични старания за подкрепяне на промишлеността за справяне с Коронавирус рецесията.

„ Вече на пазара е и мярката през „ Фонда на фондовете “, която е аналог и малко по-развита от тази на Българска банка за развиване. Това ще е една оригиналност. Разбира се, продължаваме с нови ограничения, които са в следкризисния интервал, които да подкрепят възобновяване на стопанската система по линия на индустриална успеваемост, ресурсна успеваемост, енергийна успеваемост. До края на годината ще бъдат налични три фонда с обща стойност 900 милиона лв. “, изясни Лъчезар Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР