До един месец се очаква да стартира пълното прилагане на

...
До един месец се очаква да стартира пълното прилагане на
Коментари Харесай

До месец ще използваме електронните ваучери за храна наравно с хартиените, които са валидни до юни

До един месец се чака да започва цялостното използване на e-ваучери за храна наедно с хартиените, които ще са годни до юни.

Операторите на електронни ваучери за храна с предоставено позволение от министъра на финансите, които към този момент оферират карта за e-ваучери, са 7 при общо 11 лицензирани. Очаква се да бъде сертифициран и 8 оператор. Това сподели пред публицисти Стоилка Арсова, шеф на Националната картова и платежна скица.

Тя заяви, че от ден на ден търговци се включват в самодейността за електронните ваучери, като евентуално се чака техният брой да доближи сред в бранш " Храна ".

Очаква се присъединението и на заведенията за хранене към електронната ваучерна скица, само че все още проблем при тях е отделянето на разноските за алкохол, които дружно с цигарите са изключени от покупките с ваучери.

Според Стоилка Арсова за търговците е предизвикателство във връзка с пренастройването на касовите системи, като това по-лесно ще се случи при по-големите обекти.

Проектът за преводи по мобилен номер, който е основан на системата за незабавни заплащания, към този момент е наличен за над 70% от клиентите на банките, които при предпочитание могат да вършат преводи непосредствено по мобилните си телефони. Тази услуга е налична през 7 банки и при нея преводи до 100 лв. не се таксуват с такси. В специфичния указател за този вид мобилни заплащания към този момент са се вписали над половин милион клиенти, а единствено за една седмица към системата е имало 60 млн. поръчки от хората в контактните описи в телефоните, сподели Арсова.

По отношение на процеса на въвеждането на еврото в България Арсова изясни, че се работи по това националните преводи да минават през националната инфраструктура, която непосредствено ще се интегрира към европейските платежни системи, предава Българска телеграфна агенция. Очаква се след средата на годината през нашата платежна система да доближаваме до всички евроконтрагенти, а през есента ще може да се вкара и незабавното разплащане с всички страни от Европейски Съюз, уточни Стоилка Арсова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР