До две седмици се очаква разчистването на първия и втория

...
До две седмици се очаква разчистването на първия и втория
Коментари Харесай

Зико: Правителството на Борисов даде 9 млн. лева за Белодробна, но Каназирева ги спря

До две седмици се чака разчистването на първия и втория етаж от Белодробна болница в Пловдив да е завършило. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който инспектира постройките на бившето лечебното заведение. То може да се трансформира в центъра за бягащи от войната украинци. По проект до няколко седмици би трябвало да бъдат настанени бежанци.

„ Дейностите по почистване ще лишават време и старания, впрегнати са силите на „ Чистота”, „ Градини и паркове”, както и доброволци. Ще бъде належащо време за реорганизация на ВиК мрежата, както и покривът на постройката, защото има съществени течове. Стаите би трябвало да се обзаведат”, разяснява кметът. Той сподели, че проблемите в постройката е можело да бъдат решени още преди година, само че някогашният регионален шеф Дани Каназирева е попречила това да се случи.

„ Правителството на Борисов бе отпуснало 9 млн. лв. за Белодробна преди време, които тогавашният регионалния шеф Дани Каназирева спря. В сумата имаше и 4 млн. лв. за МБАЛ „ Св. Панталеймон, обаче парите ги върнаха, в случай че ги имахме в този момент - нямаше да мислим какво да правим”, разяснява кметът. Той добави, че в бъдеще постройката може да стане коронавирус поделение или приют. Градоначалникът посочи, че и постройката се е запазила общинска и не е била продадена, макар ползите от избрани кръгове.

Очаквайте детайлности!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР