До две седмици омбудсманът Мая Манолова ще внесе в парламента

...
До две седмици омбудсманът Мая Манолова ще внесе в парламента
Коментари Харесай

Мая Манолова пак предлага закон за личния фалит

До две седмици омбудсманът Мая Манолова ще внесе в Народното събрание законопроект за частния банкрут, който да адресира казуса на така наречен " безконечен дебитор ". Това разгласи самата тя на публично разискване, отдадено на проблемите на българите с компаниите за бързи заеми.

" Много задълбочено и отдавна работим с сътрудниците за подобен закон. Ще го внесем в Народното събрание и ще упражним напън за приемането му от народните представители. Разбира се, преди този момент ще създадем разисквания с виновните институции ", съобщи Мая Манолова.

Тя напомни, че предходната година концепцията на този законопроект е била необятно разисквана с представители на работодателски организации, синдикати, разнообразни министерства, банковата асоциация, депутати.

През март 2018 година Манолова фактически показа идея на закон за свръхзадлъжнялостта на физическите лица, с който оферираше да се вкарат три типа персонален банкрут съгласно опциите на длъжника да заплаща. В случаите, в които жителят върне част от задълженията си, се оферираше опрощаване на част от дълга след 3-5 години. За хората без никакво имущество концепцията беше да се вкара безспорна отминалост от 10 години.

По време на публичното разискване през 2018 година бе показано и социологическо изследване на " Глобал метрикс ", съгласно което 82% от обществеността и специалистите у нас поддържат основаването на закон за персоналния банкрут, само че болшинството е срещу концепцията за опрощаване на задължения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР