До две години и половина очакваме да бъде изграден скоростният

...
До две години и половина очакваме да бъде изграден скоростният
Коментари Харесай

Нанков: До 3 години ще е готов скоростният път до Сърбия

До две години и половина чакаме да бъде построен скоростният път сред София и сръбската граница.

Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на брифинг след срещата с вицепремиера на Сърбия Зорана Михайлович и министъра на превоза, известията и осведомителните технологии на България Ивайло Московски.

„ За мен главен приоритет в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз са Западните Балкани и в нашето поле на деяние са две съществени тематики, като едната е пътната - създаване на скоростния път сред София и сръбската граница в двете прави Калотина-Драгоман и Драгоман-Сливница. Вече стартирахме процедурата, сега следва фиксиране на участниците. Основната част ще покрием със лични средства и се надяваме тя да бъде приключена до 2 години и половина ", съобщи Нанков.

Според него бюджета е съвсем 35 млн. евро за осъществяване на устойчиви планове от двете страни на границата, за околна среда, за юношески политики, за туризъм и други, разясни той.

Нанков уточни като значим приоритет за България и връзката по река Дунав.

Министър Ивайло Московски съобщи, че ще работят по сключване на съглашение за воден и железопътен превоз. Той разясни, че двете страни са си сложили рамка от към 6 месеца, в която би трябвало да бъдат понижени фрапантно цените за роуминг услуги.

„ Обсъждаме няколко разновидността. Работим и по план за оптична съгласуваност сред България, Сърбия и Румъния, нямаме заделен бюджет за това, само че се надяваме по разнообразни способи да бъде обезпечен подобен, с цел да покрием всички разноски, които ще допринесат за стабилно развиване на целия район “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР