До два месеца ще трябва да започнат дейностите по трайното

...
До два месеца ще трябва да започнат дейностите по трайното
Коментари Харесай

До два месеца започва работата по отстраняване на свлачището край Тикале

До два месеца ще би трябвало да стартират дейностите по трайното разрешаване на казуса със свлачещето по основният път Смолян-Мадан в региона на разклона за село Тикале, осведоми регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев.

„ Многократно съм водил диалози с ръководителя на Агенция „ Пътна инфраструктура “, водил съм го персонално на терен, юридически е подробен оглед. Вторият план е утвърден. Забавянето е и във връзка и с наложено ново планиране, след рухването на свлащитето край Рилския манастир. До колкото аз имам информация, плана е минал утвърждение през комисия в АПИ. Финансирането е обезпечено и се чака след подсигуряването на обходният път да стартира работа. Очаквам това да се случи в края на май “, добави Сабрутев.

По предварителна информация, на проблематичното място ще бъде построен полутунел.

На този стадий се мисли по възобновяване на обходното трасе, което минава през селата Орешец-Влахово и е с дължина към 1,4 км. На няколко места има пропадания и би трябвало да се възвърне пътя. Въпросният обход е единствено за леки транспортни средства, като тежкотоварния трафик ще бъде пренасочен през Смилян-Рудозем.

Именно през днешния ден преди пет години пропадна скална маса на пътя Смолян-Мадан и затвори за придвижване интернационалният път. На този стадий прекосяването край Тикале става с изчакване, като придвижването се контролира със светофарна уредба.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР