До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по

...
До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по
Коментари Харесай

През октомври отварят тунел Железница и едното платно на АМ Струма между Благоевград и Симитли

До два месеца се чака да бъде пуснато придвижването по едното платно на автомагистрала " Струма " в правата сред Благоевград и Симитли. В този период би трябвало да завършат и довършителните действия по тунел " Железница ". Това стана ясно след инспекция на градежа на автомагистрала „ Струма " от заместник-регионалния министър Захари Христов.

От години правата от основен път Е -79 сред Благоевград и Симитли е извънредно натоварена. В почивни и празнични дни големите колони от коли са нормална панорама. С стартирането на едното платно от Автомагистрала „ Струма " се чака трафика в региона доста да се облекчи.

" Желанието ни е по най-бързия метод да пуснем това трасе, с цел да може да облекчим трафика изключително преди зимния сезон, когато хората пътуват на ски, тъй като тук има две тапи, две кръгови, които са извънредно инфарктни. ", съобщи Иво Иванов, ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ".

Пречка за стартирането на придвижването по 6-километровия сектор може да се окаже свлачище до трасето на автомагистралата.

" В понеделник насрочваме работна група, която до 2 седмици би трябвало да излезе с решение дали ще са нужни спомагателни ограничения. Защото тук има едно проблематично свлачище и би трябвало да забележим дали ще са нужни спомагателни ограничения по обезопасяването му. ", посочи Захари Христов, зам. длъжностен министър на районното развиване.

В период до два месеца изцяло би трябвало да е приключен и тунел Железница ".

" Както виждате, строителните действия са изпълнени на 99,9 % оставащите типове действия които се приключват са износващия слой асфалта, маркировката, системите за сигурност. ", сподели Николай Костурков, строителен контрол на тунел „ Железница ".

Заместник районният министър Захари Христов не се нае със периоди за започване на градежа на най-тежкия лот от автомагистрала „ Струма ", този през Кресненското дефиле.

Станислава Христова/Иван Терзиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР