До два дни ще стане ясно кои са кандидатите за

...
До два дни ще стане ясно кои са кандидатите за
Коментари Харесай

Кирил Петков ще приеме решението на КС по казуса с гражданството

До два дни ще стане ясно кои са претендентите за депутати, които ще издигне " Продължаваме промяната " за идните парламентарни избори. Това разгласи Кирил Петков в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. По проблема с отхвърли от канадско поданство, Петков съобщи, че е предал всички свои документи в Конституционния съд и ще почете неговото решение.

Екипът на Кирил Петков е направил инспекции за други проблеми с двойно поданство по света. Цитира образец от Южна Осетия и извода, който са си създали:

" За нас стана по-очевадно, че всяка страна би трябвало да държи на личния си суверенитет, като сама страна в кой миг жител се е отказал или не се е отказал, не би трябвало да се разчита на непознати бележки ".

В петък стана ясно, че някогашният длъжностен стопански министър е внесъл в Конституционния съд удостоверението за отвод от канадско поданство. В документа е посочено, че Петков ще престане да бъде жител на Канада от 20 август тази година. На въпрос дали следователно подписите му като длъжностен министър преди тази дата са законни, той отговори:

" Не би трябвало да е никакъв проблем за моите актове, скърбя доста, в случай че отчайвам хора от Българската банка за развиване, които биха се надявали може би да се върнат на постовете си или да върнем част от старите стратегии на банката да дават по 150 милиона. за жалост това ще е устойчиво и нищо не може да се върне ".

През седмицата стана ясно, че президентът Румен Радев е изпратил мнение до Конституционния съд по проблема. В него се споделя, че съдът би трябвало да отклони настояването на групата народни представители против указа за назначението му като длъжностен министър. Аргументът - въпросното първо служебно държавно управление не съществува, а с това предметът на делото е привършен.

Предстои да излезе решението на Конституционния съд по проблема с поданството на Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР