До дни ще бъдат предприети мерки и ще има рокади

...
До дни ще бъдат предприети мерки и ще има рокади
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: До дни ще има рокади в регионалните дирекции на МВР

До дни ще бъдат подхванати ограничения и ще има рокади в районните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев по време на ревизия на българо-турската граница, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “ .

" Текат вътрешни инспекции. Имаме няколко такива случаи, в които " Вътрешна сигурност “ работи изключително интензивно. Събрали сме всички данни и от ДАНС, и от нашата " Вътрешна сигурност “, от всички служби за случаи, които имам подозрения, че са забъркани наши служители на реда. Работим по тези случаи. Ще бъдат подхванати ограничения още в идващите дни в разнообразни направления. Ще има рокади, ще има лица, против които ще бъдат формирани наказателни производства. Мерките са на друго равнище до към междинен състав. Имам поради в дирекциите на районно равнище. В София настъпи смяна, има нов шеф на " Гранична полиция “. Сега се образува екип към този нов шеф, с цел да го подсилим в допълнение. Екипът е назначен към този момент и стартира работа “, съобщи Демерджиев.

Вътрешният министър изясни, че чиновниците на " Гранична полиция “ са наясно по какъв начин противозаконните мигранти минават границата ни с Турция.

" Имаме изясненост от кое място минават мигрантите. Много се спекулира с пробойните. Средства в тази посока към този момент са обезпечени, възнамерявали сме дейностите и Министерство на вътрешните работи стартира да ги извършва. Преодоляването на оборудването става за минути със стълби и най-често вършат. Не си представяйте, че те минават през избрани дупки в защитното оборудване, те слагат стълби, най-често стволове на дървета и безусловно за минута-две съумяват да го преодолеят. Видях записи от камерите по какъв начин тъкмо се случва “, сподели той.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР