До дни се очаква резултатите от ДНК експертизите да са

...
До дни се очаква резултатите от ДНК експертизите да са
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Имало е взрив в автобуса, не е ясно защо

До дни се чака резултатите от ДНК експертизите да са подготвени, с цел да може сигурно да бъдат разпознати жертвите при случая на автомагистрала " Струма ". Установено е, че е имало гърмеж в рейса, само че още не са ясни аргументите за него. Това стана ясно от брифинг на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов, основния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески и представители на прокуратурите на двете страни.

Сарафов добави, че дружно с македонските си сътрудници са прецизирали метода, по който ще се работи за следствието на случая.

Към Скопие към този момент е изпратен и описът с пасажерите от рейса и процесът по идентифициране е почнал. България чака Република Северна Македония да изпрати биологичен материал от роднините на починалите в пожара на автомагистрала " Струма ", с цел да приключи работата по ДНК експертизите.

Имаме уверението, че се поставят оптимални старания и нужното съдействие, съобщи Сарафов.

По думите му, с всеки минал час се обяснява картината, вървят и разпити на избавените. Директорът на Национална следствена служба добави, че единствено двама от настанените в болница са съответни, останалите са в реанимация. На място вървят разпити на очевидци на случая.

Няма данни в рейса да е имало в допълнение транспортирано гориво , уточни Борислав Сарафов.

Другите три рейса са се движили 15-20 минути по-напред от този, който се възпламени. В авариралия рейс е имало и втори водач, само че не е ясно дали е измежду избавилите се, уточни той.

Собственикът на транспортната компания е споделил, че 20 години има транспортна компания, досега не е имало никакъв случай. Но ще се изиска цялата документи за всичките рейсове на компанията, в какво положение са, по кое време са минали на механически обзор, обясниха прокурорите от страна на Република Северна Македония.

Според Борислав Сарафов рейсът е било относително нов - на към три години.

" Искам да изразя съболезнования на околните на починалите и желая да благодаря на сътрудниците от българската прокуратура за взаимната работа ", сподели основният прокурор на Северна Македония Любомир Йовески.

Към момента в Република Северна Македония няма да се организира в допълнение досъдебно произвеждане, към този момент то ще е единствено на територията на България, обявиха прокурорите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР