До дни се очаква областният управител на Варна да издаде

...
До дни се очаква областният управител на Варна да издаде
Коментари Харесай

До дни забраняват движението на автомобили по част от Крайбрежната алея

До дни се чака регионалният шеф на Варна да издаде заповед, с която да забрани придвижването на автобили по част от Крабрежната алея във Варна, научи Varna24.bg от споделен коментар на Благомир Коцев във фейсбук. Ето какво гласи той: 

" Скъпи варненци,

От предходната седмица съществена тематика за мнозина поданици и посетители на града е въпросът дали придвижването на коли по крайбрежната алея ще продължи, или най-сетне ще бъде спряно. Всъщност въпросът е настоящ към този момент няколко десетилетия. Затова ще ви срещна какво е решението ми по въпроса:

Още тази седмица имам намерение да издам заповед за възбрана на придвижването на моторни транспортни средства в сектора от Втора буна до Рибарския плаж. Но преди този момент има една условност - заповедта би трябвало да е съпроводена с план за нова регулация на придвижването. Изработката на документа е предоставена още в петък и до дни се чака той да бъде подготвен. Защо през миналите десетилетия няма даже чернова на подобен проект за нова регулация в сектора, оставам на всеки от вас самичък да реши.

Едно е несъмнено: ще върнем повече от километър крайбрежна алея на хората! С тази заповед ще се приключи един парадокс, в който пешеходците са сложени в нежеланото състояние да вървят сред колите. Алогизъм, при който първа линия е превърната в паркинг. Престъпна индиферентност, която слага на карта човешкото здраве и подкопава туристическия, комерсиалния и балнео-рекреационния капацитет на зоната. Считам, че смяната е в интерес и на хората, и на бизнеса.

Сигурен съм, че заведенията в този сектор в действителност ще завоюват от човекопотока след възобновения морски пейзаж, лишен от коли. Убеден съм още, че напълно скоро притежателите и наемателите на обекти ще усетят позитивните резултати и самите те ще станат радетели на новата организация. Важно е алеята, както и самият плаж да бъдат налични и за хората с увреждания. Така че това също е въпрос, който следва да бъде решен.

Крайморската алея е държавна благосъстоятелност. Това я трансформира в отговорност на регионалния шеф. Откакто встъпих в длъжността шеф на Варненска област, бях решен, че няма да си затварям очите за нерешени и мъчителни публични тематики, а когато започнах да получавам препоръки, че е по-добре да отминавам някои неща, както са правили други мои прародители, знаех, че съм на прав път в дейностите си. Затова през миналата седмица свиках Областната комисия за сигурност на придвижването в Област Варна. Всички участници гласоподаваха единомислещо предложенията от КАТ, а точно: затваряне на придвижването за коли от Втора буна (от кръговото) до Рибарския плаж; разрешаване използването на съществуващите частни паркинги при положителната воля на собствениците; въвеждането на ограничения за достъпа, паркирането и регулацията на придвижването в региона, както и някои други промени в интерес на жителите и гостите на града.

В Областната комисия за сигурност на придвижването членуват представители на КАТ, Министерство на вътрешните работи, Общинска полиция, Държавната организацията за сигурност на придвижването по пътищата и други институции. Оказва се, че през годините всички те са излизали с наставления придвижването по Алея първа да бъде спряно, а в някои елементи – контролирано. По неразбираеми аргументи, обаче, тези оферти не са били входирани на съвещание на Областната комисия, която следва да взема решение сходни регулации.

Безспорен факт е, че се е натрупало голямо публично възмущение към хаоса по крайбрежната алея. Време е упованията на хората да се осъществят, а страната и регионалната администрация този път фактически имат воля за това. Най-накрая естественото се случва. Проблемът бе прегледан и отрасловият орган излезе с решение. Не е изненада, че то съответствува с желанието на жителите. Благодаря на специалистите, които дадоха мнението си свободно и независимо. Благодаря и за всички сигнали и цивилен начинания. Убеден съм, че ще имаме красива и съвременна крайбрежна алея, за което имаме цялостната поддръжка от държавното управление. Промяната, която желаеме, зависи от нас! Вярвам, че това ще е единствено една от положителните промени за град Варна и че ще ни подкрепите да създадем още доста такива в бъдеще ", гласи коментарът на Благомир Коцев, шеф на Варненска област.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР