До дни се очаква да излезе окончателната информация за разпределението

...
До дни се очаква да излезе окончателната информация за разпределението
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев, ПП: С ДБ нямаме проблем с реденето на листите

До дни се чака да излезе окончателната информация за разпределението на листите в новата коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " и надлежно къде водачите ще са от Демократична България и къде - от Политическа партия ". Това сподели пред Искрен Арабаджиев от " Промяната ", който изрази убеденост, че няма проблем с листите.

" Смятам, че няма проблем с листите. Взехме резултатите от последните избори и казахме - стремим се да има такова систематизиране, което да дава отговор на силите в последния парламент. По същия метод и за водачите на листите - видяхме къде са най-активните хора, съобразихме се с желанието на някои от сътрудниците и всички си стиснахме ръцете. Ще настояваме освен предизборно, само че и след изборите да си съблюдаваме съдружните договорености ", изясни Арабаджиев. 

Той акцентира, че като " демократични партии, които имат правилник ", съгласно него са взети и решенията. " В рамките на Политическа партия в устава е написано, че изпълнителният съвет на партията дефинира водачите ", добави Искрен Арабаджиев.

Според него макар разликите, които има с Демократична България, повече неща ги сплотяват. Едно от нещата, оказали въздействие в връзките им, са " това, което се случи с пенсионната система и младежите с деца ".

" Не се явяваме на избори за първи път, макар че за първи път сме дружно като ПП-ДБ. Хората знаят какво ще получат, в случай че гласоподават за нас. Ще пазиме правосъдната промяна и най-сетне антикорупционната комисия да проработи. Ще запазим евроатлантическа интеграция и ще настояваме оптимално бързо да бъдем признати и в еврозоната, и в Шенген ", ангажира се Арабаджиев.

Той е уверен и че Политическа партия нямат виновност за отлагането на периода за приемане на България в еврозоната, защото партията му е посочила " поредност и предпочитание " да се одобряват съответните закони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР