До дни се очаква да бъде готов пълния доклад след

...
До дни се очаква да бъде готов пълния доклад след
Коментари Харесай

Министърът на образованието:  Възможно е да има наказания и за учители от СУ „Найден Геров”

До дни се чака да бъде подготвен цялостния отчет след инспекцията в пловдивското учебно заведение „ Найден Геров ” и да бъде решени дали ще има санкции и за учителите, които са писали оценки и наличия в нескончаем интервал на ученичка, която е умряла. Както съобщихме, през вчерашния ден шефа на учебното заведение бе освободен със заповед на РУО.
Прочетете още
 „ Много противен случай във връзка с професионалните нравственос и компетентност на сътрудниците ”, разяснява министърът на образованието проф. Галин Цоков.

„ Направихме една доста цялостна инспекция, в която включихме разнообразни институции и чакаме  в началото на другата седмица цялостен отчет на това какво се е случило от сътрудниците специалисти ”, добави още той.

Освен в пловдивското школо, инспекции ще бъдат осъществени и в други проблематични учебни заведения в страната/

„ Ще бъдат взети всички ограничения, освен в това учебно заведение, а и в останалите в страната, това да не се случва. Искам това да бъде един негативен образец, по тази причина по какъв начин не би трябвало да се грижим за децата. Учителите, които са призвани да дават образец и модел на държание на своите възпитаници, в никакъв случай не би трябвало да позволяват сходно нещо, изключително в просветителна институция ”, разяснява още министърът пред Нова телевизия.

Той съобщи, че с фективното наличие на възпитаник в класната стая, това носи спомагателен бюджет в учебното заведение.

„ Не мога да кажа дали учителите са били наясно, че детето е умряло. В подобен вид учебни заведения има огромно придвижване, защото родителите постоянно пътуват ”, съобщи той.

Министерството на здравеопазването ще реши каква да е цената на електронната извинителна записка за учениците. 

Дигиталната ученическа раница няма да измести изцяло хартиените учебници, безапелационен беше министърът. Тя обаче давала доста повече благоприятни условия. „ Амбициите ни са през идната година тя да бъде „ напълнена ” с материали на самите учители ”, призна проф. Цоков. „ Това, което ние вършим, е единствено част от измененията. По-дълбоките промени в образованието не могат да се случат за няколко месеца. Те ще се случат за няколко години ”, акцентира просветителният министър.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР