До дни на Терминал 2 на столичното летище ще има

...
До дни на Терминал 2 на столичното летище ще има
Коментари Харесай

Отварят COVID лаборатория и на Терминал 2

До дни на Терминал 2 на столичното летище ще има лаборатория за проби за COVID-19. Всички преминаващи ще могат да създадат PCR, бърз антигенен тест и други проучвания, оповестиха от управлението на летището.

PCR пробата ще бъде подготвен в границите на 2 часа, а антигенният - за 20 мин.

Междувременно летище София бе сертифицирано от Международния съвет на летищата (ACI World и ACI Europe) с най-високата степен за работа в условия на ковид. Получената здравна акредитация прави оценка положителните международни практики за здраве и сигурност. Те включват всички аспекти на пътническото обслужване и летищните действия - разчистване и стерилизация, здравен надзор, обезпечаване на физическа отдалеченост и пространство за отбрана на личния състав и пасажерите.

Санитарните пространства ще имат напълно нов дизайн и ще оферират безконтактно обсужване на вода, сапун и дезинфектант по отношение на условията, наложени от пандемията. В развой е ремонтът на тоалетните, който се прави поетапно, с цел да не затруднява пътуващите. През септември ще стартира монтажът на новаторски мебелни модули с интегрирани станции за зареждане на мобилни устройства на Терминал 2, както и детски кътове.

Работи се и по съвременна технология за отстраняването на наслоения от гумите (колесниците) на кацащите самолети, значима причина за по-добър спирачен път на мокра писта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР