До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в

...
До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в
Коментари Харесай

Арабаджиеви се връщат у нас, съдът върна Вълчо в ареста

До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България непринудено, заяви юрист Илиян Василев на съвещание на Апелативния профилиран съд, на което бе решено синът им Вълчо да бъде върнат в ареста.

Двамата са търсени с европейска заповед за арест от края на август. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения – укриване на налози и пране на пари.

Днес Апелативният профилиран углавен съд гледа тъжба на Специализираната прокуратура против стартирането под парична гаранция на други трима от групата – синът им Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Преди седмица съдът ги пусна от ареста под гаранция.

Сега обаче реши да ги върне в ареста.

Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на отмора, а се укриват, съобщи преди дни заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„ Към момента на провеждането на дейностите по следствието са се намирали във Франция, в този момент не мога да кажа къде са. Предприети са всевъзможни вероятни дейности за издирването им. Обявени са за търсене както от Интерпол, по този начин и с европейска заповед за арест. Така че не са на отмора, а се укриват”, съобщи Гешев.

На 31 август проверяващи влязоха в два от хотелите на семейството. Арестуван беше и дребният наследник на Ветко Арабаджиев - Вълчо, както и други деветима души. Останалата част от семейство Арабаджиеви били в чужбина от месец, осведомиха от прокуратурата.

Според тях доказателствата сочат, че от към девет месеца работила проведена незаконна група, която се занимавала с укриване на приходи посредством подставени лица и изчезнали компании и по този начин заобикаляли заплащането на съществени суми за налози.

Според проверяващите незаконната група работила по четири схеми, посредством които укривали приходи и не плащали Данък добавена стойност в големи размери. Засега обвиняванията са за отбягване на заплащане на 600 000 лв., само че сумата можело и да нарастне, изясни заместник-главният прокурор. Ден по-късно стана ясно, че са били открити 10 милиона в брой при акцията.

Бивш министър за арестите: Нарушение на Конституцията

Пуснаха синa на Арабаджиеви против 20 хиляди лева гаранция, Гешев: Не са на отмора, укриват се

10 арестувани след акция в огромни хотели в София и Пловдив

Има ли политически чадър над семейство Арабаджиеви

КАКВО НАМЕРИХА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ СНИМКИ

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР