До десет дни България ще започне да рекламира туризма си

...
До десет дни България ще започне да рекламира туризма си
Коментари Харесай

До дни България започва туристическата си реклама на чуждите пазари

До 10 дни България ще стартира да популяризира туризма си на целевите непознати пазари, съобщи отрасловият министър Николина Ангелкова пред парламентарната комисия по туризъм в сряда.

По думите ѝ не са спирали диалозите с Германия, Полша, Чехия, Словакия, скандинавските страни, Франция, Белгия за рестарт на полетите от 15 юни, с цел да се възобновят туристическите пътувания от тези страни към нашата. Разговаря се и с представители на израелския и съветския пазар, само че за последния всичко зависи от отварянето на границите и разрешаването на съветските жители да пътуват отвън страната.

Ангелкова уточни като основна част от работата на ведомството ѝ организирането на опциите за чартъри за проведен туризъм.

Тя отговори на редица въпроси на депутатите и от тях стана ясно, че атракционните обиколки по питейните заведения, проведени от някои морски курорти, тази година ще бъдат неразрешени, поради разпространяването на ковид. Предстои " Слънчев бряг " да изготви съответните инструкции в тази връзка, изясни министърът пред публицисти по-късно.

Все още се приготвят напътствията за работа на заведенията за хранене и в закритата им част от 1 юни, само че се чака те да са сходни на тези за терасите. Пред завършване са и условията за работа на питейни заведения и нощни заведения от 15 юни. Датата на отварянето на тези заведения е определена поради упованията тогава да тръгне проведеният туризъм и чартърите от други страни, уточни Ангелкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР