До ден-два ще знаем поименно депутатите, които с нашия глас

...
До ден-два ще знаем поименно депутатите, които с нашия глас
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Скоро ще знаем имената на депутатите, които защитават не нас, а мафията!

До ден-два ще знаем поименно депутатите, които с нашия глас са влезнали в Народното събрание да пазят не нас, а най-много интереса на мафията . Това написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук природозащитникът и някогашен депутат Александър Дунчев . Публикуваме неговия разбор без редакторска интервенция:

„ До ден-два ще знаем поименно депутатите, които с нашия глас са влезнали в Народното събрание да пазят не нас, а най-много интереса на мафията. Ще ги познаем по идното финално гласоподаване на извънредно лобисткия Закон за поощряване на вложенията в унищожаването на българската природа и здравето на хората.

Вчера при липса на действителен кворум (финтиран благодарение на два гласа на БСП), депутати на ГЕРБ и Движение за права и свободи в Комисията по икономическа политика прокараха небрежно предложенията на най-поръчковите си сътрудници за елиминиране на екологичните процедури при най-опасните капиталови планове (централи, газопроводи, автомагистрали, кариери). И в този момент остава единствено финалното гласоподаване в зала!

Защо ще е толкоз елементарно да категоризираме тези депутати като партийни гумени печати и прислужници на мафията? Защото единствено такива депутати биха дали своят вот съществени промени на Закона за околната среда, Закона за устройство на територията и Закона за възобновимата сила, които ще са в изгода само на строителната мафия и за сметка на дребния бизнес и елементарните хора, и които са прокарани:

– нелегално с изменение сред първо и второ четене на различен закон (ЗНИ);

– без действително публично разискване и координиране с институциите, както се прави при всеки различен основен закон;

– при липса на действителен кворум в Комисията по икономическа политика;

– без да бъдат гледани от отрасловата Комисия по околната среда и водите;

– и без да има мнение на отрасловото Министерство на околната среда и водите.

Този скандал е следващото доказателство, че с измененията в Конституцията „ на коляно “, и то не кое да е коляно, се сътвориха не едно, а две предизборни чудовища на Франкенщайн – и страховито служебно държавно управление, и свръхопасно и популистко национално заседание, с съществена цел – предопределяне на изборните резултати.

Независимо от това, този скандал е и късмет да се види кои ще са националните ни избраници, които с лицата и сърцата си ще изпъкнат, защитавайки до последно природата, здравето и страната ни против наглия опит на ГЕРБ и Движение за права и свободи да употребяват политическата рецесия и публичната незаинтересованост, с цел да обслужат, без да го крият, същинския си шеф – не суверенът, а мафията. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР