До ден-два правителството ще излезе с конкретно предложени за решаване

...
До ден-два правителството ще излезе с конкретно предложени за решаване
Коментари Харесай

Правителството обещава решение за кризата в Перник до два-три дни

До ден-два държавното управление ще излезе с съответно препоръчани за решение на водната рецесия в Перник. Това съобщи пред БНР министърът на стопанската система Емил Караниколов, който координира дейностите на страната в останалия без вода град.

" Основен приоритет ни е обезпечаване на вода за Перник и се надявам, че до 2-3 дни държавното управление ще излезе с съответно предложение. Работим, доста сме напреднали. Просто ни дайте още един ден или най-много два, с цел да представим решението ", изясни Караниколов.

Градът на режим от 18 ноември. В момента вода се подава по 7 часа в денонощието. Има обаче квартали като " Църква ", в които режимът не се съблюдава и хората не знаят по кое време ще имат вода. Яз. " Студена ", който доставя региона, е на сериозния най-малко от 3,6 млн. кубични метра. Беше спряно водоподаването към предприятията. Преди дни обаче от цех " Стомана " желаеха да им се позволи използването на питейна вода.

" Аз съм в непрекъснат контакт с шефовете на " Стомана " -Перник. Към момента те нямат витална потребност от това количество вода. Нека все още не сътворяваме напрежение в Перник, че с изключение на водата, ще има и съкращения ", съобщи Караниколов.

Единственият обвинен за водната рецесия в Перник все още е подалият оставка екоминистър Нено Димов. Той е в ареста до окончателното решение на съда дали да остане арестуван.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР