До часове възстановят движението по жп линията Петрич – Благоевград,

...
До часове възстановят движението по жп линията Петрич – Благоевград,
Коментари Харесай

До часове: Пускат движението жп линията Петрич – Благоевград

До часове възстановят придвижването по жп линията Петрич – Благоевград, където в понеделник локомотив се удари в паднала скална маса.
Въпреки че неприятното време забави интервенцията по почистване на терена, машината към този момент е вдигната от релсите и е преместена на гарата в Черниче.
Всеки ден по няколко пъти хората, които са ангажирани с ремонта, изминават дистанцията от шосето до влака по мъчно наличния терен. Още през нощта релсите бяха сменени, с цел да може придвижването по линията да бъде възобновено.
„ Атмосферните условия, само че най- към този момент разбиването на скалата – това е гранит, ни сътвори доста неприятности. Тези двата огромни къса би трябвало да бъдат разрушени, само че е твърдо, уповавам се в този момент, с тоя екскаватор, който сме докарали, да се случат нещата”, разяснява Бисер Минчев, НКЖИ.
Задачата на алпинистите е да лимитират вероятността от ново рухване на скали. След като придвижването бъде възобновено, ще се мисли за подсилване на рисковия регион.
„ Замрежаване – вършат се едни стоманобетонови структури, плъзгачи се назовават, това ще се прави след това на по- рисковите места. На тези места, които са рискови, ние имаме личен състав, който гледа постоянно”, съобщи Бисер Минчев, НКЖИ.
Тази сутринта от болничното заведение в Благоевград бяха изписани помощник-машиниста и шеф влака.
Това не е първият случай в биографията на машиниста. През 2014 година той избави бързата си реакция близо 100 пасажери при злополука край Мурсалево, когато тир падна на релсите и трен се удари в него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР