До броени дни трябва да стане ясно кога ще се

...
До броени дни трябва да стане ясно кога ще се
Коментари Харесай

Радев разпуска парламента на 7 май, предсрочните избори може да са на 11 юли

 До броени дни би трябвало да стане ясно по кое време ще се проведат предварителните избори и кои ще са министрите в служебния кабинет, който би трябвало да сформира президентът.

Както стана ясно още предходната седмица, Българска социалистическа партия ще върне мандата за държавно управление в сряда, 5 май, незабавно откакто го получи от президента.

Така разновидностите за разформироване на Народното събрание са 6 и 7 май, като упованията са това да стане на 7, защото 6-и е формален празник – Гергьовден. С разпускането на Народното събрание се насрочват и изборите, като най-вероятната дата е 11 юли, само че адвокати не изключват и 4 юли, съобщи bTV.

Президентът би трябвало да успее да назначи и нова ЦИК, както депутатите му разпоредиха преди дни със незабавните промени в изборното законодателство.

Вече има догатки кой може да оглави служебното държавно управление. Засега се спряга името на военачалник Стефан Янев, който е секретар на. Той е консултант по национална сигурност и беше вицепремиер в служебния кабинет на Огнян Герджиков
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР