До броени дни ще стартира ремонтът на северното платно на

...
До броени дни ще стартира ремонтът на северното платно на
Коментари Харесай

Тръгва ремонтът на северното платно на бул. Христо Ботев в...

До броени дни ще започва ремонтът на северното платно на бул. " Христо Ботев " в правата от Централна гара до " Коматевско шосе”.

Изпълнител ще е компания " Драгиев и ко ", а срокът в който би трябвало да завърши ремонтът, е краят на годината. След като се стигне Коматевският възел, трасето ще бъде продължено по бул. " Копривщица " до някогашната Гарнизонна фурна.

Припомняме, че поръчката за плана беше пусната още през 2018 година, само че поради дефицит на средства работата по този начин и не стартира. От южната страна на Коматевския възел е включен и ремонтът на Коматевско шосе до кръстовището с бул. „ Ал. Стамболийски ".

Финансирането в размер на 6.5 милиона лв. е обезпечено от Министерство на регионалното развитие, като парите ще минат през ВиК, а не през Общината, което значи, че възложител ще бъде водният оператор. По план се планува както унищожаване на паважа, по този начин и замяна на водопровода по цялото трасе.

В края на 2018 година претенденти за осъществяването на плана са две добре познати компании под тепетата - „ Драгиев и ко “ и „ Пътинженеринг “. Тогава техническите и ценови предложения на двете компании бяха съвсем идентични, като компанията на Цанко Драгиев завоюва с дребна преднина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР