До броени дни фирма Сиенит строителна група започва изграждането на

...
До броени дни фирма Сиенит строителна група започва изграждането на
Коментари Харесай

Сиенит строи новата елипса при Радиново

До броени дни компания „ Сиенит строителна група ” стартира построяването на новото елипсовидно кръгово кръстовище до транспортен възел „ Царацово “ при Радиново. Съоръжението е обвързвано с общинската инфраструктура и е част от огромния план за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе. С реализирането му ще се усъвършенства организацията на придвижването и ще се увеличи пропускателната дарба на една от най-натоварените входно-изходни артерии на Пловдив, която е съществена пътна връзка с автомагистрала „ Тракия ".

Припомняме, че през декември 2018 година Министерският съвет утвърди трансфер в размер на 3 720 000 лева по бюджета на община „ Марица ” за първия стадий от реализацията на плана – от бул. " Дунав " до транспортен възел „ Царацово “ и кръстовището за Индустриална зона „ Марица “. Правителството към този момент трансферира на община Пловдив и собствеността върху държавни парцели на територията на общините Пловдив и „ Марица " за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе. ​Към този миг вървят отчуждителни процедури за някои от частните терени в региона. Пълното име на плана е „ Реконструкция на пътно кръстовище - Пътна връзка „ Пловдив - Автомагистрала „ Тракия " (възел „ Запад " ) " с път за село Радиново и Индустриална зона „ Марица ". То ще съставлява огромна елипса с две платна на придвижване, надлежно с връзка към Радиново по остарелия действителен път. Другото платно е връзка с пътя за София към автомагистралата. Трета бъдеща връзка, която следва да се построи, е към индустриалната зона, тя ще стане факт откакто се построи жп прелеза.

„ Призоваваме жителите да бъдат деликатни в сектора на ремонтите – прикани инж. Валентин Кънчев от „ Сиенит строителна група ”. Той посочи, че срокът за осъществяване на плана е 180 дни, само че компанията възнамерява да го редуцира и по този начин кръговото да е готово и по-рано. Трасето е невралгично за водачите и придвижването по него не може да бъде спряно, само че строителите ще работят при краткотрайна организация на придвижване в зоната.

„ Ремонтът е значим за нас, тъй като с построяването на елипсата ще сложим началото на значими за Пловдив и страната планове. Единият е построяването на западната околовръстна дъга на Пловдив към автомагистралата. Другият е да се обезпечат транспортните връзки на Индустриална зона „ Марица “ с Автомагистрала „ Тракия “, както и с град Пловдив и Околовръстния път за Асеновград ”, добавя кметът на община Марица Димитър Иванов. Кметът посочи, че общината разполага с нужния финансов запас за ръководството и поддържането на предоставените парцели, а в бюджета й са планувани средства за осъществяването на плана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР