До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си! А

...
До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си! А
Коментари Харесай

Борисов, Хекимян и Георгиев в един глас: Терзиев да поеме отговорност

До Борислав Михайлов - след толкоз кръв, иди си! А тези, които разрешихте митинг, след който София е в пламъци и водни оръдия, а жители, почитатели и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност!, това написа Бойко Борисов във " Facebook ".

София довечера е окървавена! Г-н кмете, не става с апели, а с организация. Вашата липсва! Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян във " Facebook ", разяснявайки сериозните конфликти сред протестиращи и полиция довечера в столицата . Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

" Битите хора, ранените служители на реда, запалените кофи за отпадък и задържаните - всичко това е ваша отговорност, господин Терзиев ", безапелационен беше той и риторично попита къде е квалифицираният екип на сегашния кмет на София, с който щеше да ръководи от първия ден, каквито поръчки даваше в предизборната акция. Къде са хората към вас, които да плануват обстановката и да обезпечат сигурността в града?, написа още Хекимян.

Общинският консултант от ГЕРБ-СДС попита също за какво Столичната община и кметът са разрешили агитките да се слеят и за какво са позволени хора с бомбички и пиротехника?

Той цитира коментара на Васил Терзиев пред медии, че кофите за отпадък, инфраструктурата и бусовете не са отговорни за положението на българския футбол. По думите на Хекимян точно новоизбраният кмет и екипът му са отговорни за хаоса в столицата.
 Полицията търси извършители след митинга в София
Полицията търси извършители след митинга в София

Мирното начало на протестните дейности бе опорочено от вандалски прояви на почитатели. Има ранени - и измежду служителите на реда, и измежду стачкуващите

Очакваме да поемете отговорност за разрушените глави и баталните подиуми по улиците на града, акцентира още той.

Хекимян добави, че хората имат право да стачкуват против корумпирания БФС и изиска оставката на президента му Борислав Михайлов.

Вчера новоизбраният кмет на София побърза да разгласи, че съгласува шествие на  футболните почитатели и е провел опазването на реда със Столична дирекция на вътрешните работи. За страдание, това не се случи. Центърът на София е сцена на борба, с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички. Това написа във " Facebook " общинският консултант от групата на ГЕРБ-СДС в СОС Георги Георгиев.

Бившият ръководител на Столичния общински съвет настоя кметът Терзиев и правоохранителните органи да дадат съответна информация за случилото се. Щетите от този разгром ще го заплащат софиянци, безапелационен беше той.

По думите му, кметът на София носи директна отговорност за безредиците. Не го споделям аз, общинският консултант Георгиев. Пише го в закона: Чл. 44. (1) Кметът на общината: 4. (изм. - Дъждовни води, бр. 65 от 1995 година, изм. - Дъждовни води, бр. 53 от 2014 г.) дава отговор за опазването на публичния ред, като за обезпечаването му издава писмени заповеди, наложителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи ".

Неадекватна оценка на обстановката и несъответстващи ограничения, които водят до неприятен резултат, цитира Георгиев. София не се ръководи с апели във Facebook и по малките екрани. А от виновници за протичащото се в българския футбол - управлението на БФС и Борислав Михайлов - оставка! ", написа още Георги Георгиев.
 Полицията в София знаела за готвени коктейли Молотов
Полицията в София знаела за готвени коктейли Молотов

1600 чиновници на полицията и жандармерията охраняват шефа на БФС Борислав Михайлов от почитателите на българския футбол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР